Een nieuwe bus voor de Tereo kids!

14-09-2015 | Bron: SnelNieuws september 2015

In 2004, het tweede jaar van onze Nederlandse steun aan Tereo, werd door ons een jaar lang geld ingezameld voor de eerste Tereo bus. In 2015 werd de derde bus aangeboden aan Tereo, door Stichting De Ranken uit Heemstede. Stichting Vrienden van Tereo bemiddelde hierin. 

In 2004, het tweede jaar van onze Nederlandse steun aan Tereo, werd door ons een jaar lang geld ingezameld voor een bus. Er was geen eigen vervoer, en de school had dringend een busje nodig voor het transport van de kinderen en voor lokaal gebruik. Er kwam door allerlei Nederlandse activiteiten € 10.000 beschikbaar. Met heel veel moeite kon daarmee een tweedehands busje worden gekocht, een VW Kombi. Maar in 2008 was die auto óp en dreigden hoge onderhoudskosten en enig veiligheidsrisico. Het was een Limburgse stichting, die ons uit de brand hielp met een zeer forse donatie. Met een bescheiden aanvulling vanuit de toenmalige Tereo Werkgroep werd het mogelijk een nieuwe tweedehands bus te kopen. Weer een VW-Kombi, maar een jongere en betere, en daardoor dus een vermindering in onderhoudskosten en veiligheidsrisico.

En nu is daar een derde bus. Weer gefinancierd door Hollandse vrienden, maar niet door onze stichting. De Stichting De Ranken in Heemstede zocht een project in Zuidelijk Afrika en kwam via derden in contact met Tereo. Onze stichting bemiddelde in de totstandkoming van dat contact, maar deed niet mee in het overleg. Het bestuur van de Stichting De Ranken bezocht de school en besloot uiteindelijk om een groot bedrag beschikbaar te stellen, waarmee Tereo een nieuwe bus zou kunnen kopen. Wel vroegen zij de stichting Vrienden van Tereo om te faciliteren in de aanschaf en financiële afwikkeling van deze geweldige donatie. Dat deden we met genoegen! 

Met het ter beschikking gestelde bedrag kon 90% van de aanschaf worden betaald van deze fantastische Mercedes-Benz Sprinter 515CDI P/VAN. Een nieuwe bus, een 23-seater. Het resterende deel van de aanschaf is nog niet gefinancierd, maar de school denkt daarvoor nog wel een sponsor te vinden. 

Het is begrijpelijk, dat Tereo Zuid Afrika geweldig blij is om over zo’n mooie en grote bus te kunnen beschikken. De bus is in de Zuid Afrikaanse winter geleverd en kon vanaf begin augustus worden ingezet. Met het koude en natte winterweer een enorme verbetering voor de kinderen. 

Maar ook wij, van de Stichting Vrienden van Tereo zijn blij met deze fantastische donatie en deze mooie bus. Wij willen de Stichting De Ranken in Heemstede dan ook heel hartelijk danken voor hun steun aan Tereo.