Missie

Tereo is een non-profit organisatie wiens missie het is om “children at risk” een kans te geven om onderwijs te krijgen in een veilige omgeving. De kinderen krijgen niet alleen een opleiding, maar ook voeding, kleding en de noodzakelijke emotionele steun.

 

De doelstelling van de Tereo school blijkt het duidelijkst uit een brief van Ricci Marshall, voormalig projectleider in Zuid Afrika:

"Bij Tereo creëren wij in de eerste plaats een veilige omgeving voor de kinderen. Daarnaast is opleiding één van de belangrijkste middelen in de strijd tegen armoede. Wij bij de Tereo School begrijpen dat en wij streven er naar om de kinderen op onze school de best mogelijke kennis en vaardigheden te leren waardoor ze hun talenten kunnen gebruiken, zelfvertrouwen ontwikkelen en gemotiveerd zijn om te leren. Ze weten, dat we onvoorwaardelijk van ze houden. Alle mensen uit ons personeel zijn zorgzaam".

Onderwijs

Voor elk kind wordt een individueel ontwikkelings- en opleidingsplan gemaakt. Het doel is om de kinderen voor te bereiden op de “mainstream” school, waar ze hun talenten volledig kunnen benutten. Als een kind niet in staat is om een “mainstream” school te volgen, worden ze getest en geplaatst in bijzonder onderwijs

Voeding

Op de school worden dagelijks ontbijt, sandwiches en een warme lunch bereid, die de kinderen gezamenlijk gebruiken in de gemeenschapsruimte. Dit is vaak de enige voeding die ze op de hele dag krijgen.

Begeleiding

Tereo heeft een full time maatschappelijk werkster in dienst om de familie van het kind te helpen en om samen te werken om het welzijn van elk kind te verzekeren.