Methode

Ongeacht de omstandigheden staan onze deuren altijd open en zijn we klaar om die kinderen een kans te geven op een opleiding waar ieder kind recht op heeft.

Onderwijs, voeding en welzijn

 

De school begint om 8.00 uur. De kinderen krijgen allemaal ontbijt op school. Om 10.00 uur krijgen ze een snack en om 13.00 uur een warme maaltijd. Er wordt lesgegeven volgens een door de overheid goedgekeurd curriculum door gediplomeerde onderwijskrachten.

De Tereo-organisatie heeft momenteel 11 betaalde krachten in dienst. Het gaat dan om leidinggevend en onderwijzend personeel, ondersteunend personeel voor schoonmaak, transport en uiteraard voor de keuken. Ook is er een fulltime maatschappelijk werkster in dienst, die over alle kinderen dossiers bijhoudt en ze volgt, ook als ze Tereo hebben verlaten en zijn doorgestroomd naar het reguliere onderwijs. Er zijn kinderen van groep 1 tot groep 6 op de school. Hun leeftijd varieert van 6 tot 13 jaar.

Aan het eind van elk schooljaar wordt gekeken wie van de kinderen de school kan verlaten en geschikt is om door te stromen naar het normale onderwijs. Dat zijn er elk jaar minstens 10. Daardoor komt er in de loop van januari weer plaats voor nieuwe kinderen. Het streven is om de kinderen zo kort mogelijk op de school te houden en ze zo snel mogelijk weer in de "mainstream", het normale Zuidafrikaanse schoolsysteem, terug te brengen. Wel worden de kinderen nog gevolgd als ze van school zijn, om te controleren of het goed met ze gaat.

Zo probeert de Tereo Community School een vangnet te zijn voor kinderen, die uit het gebruikelijke maatschappelijke systeem dreigen te vallen.